Ars Amandi Panoptikum, Szentendre

frissítve 2018. július 10.

Leírás

inkó István és Kalmár István képzőművészek negyvenkét szobra a mítosz és mágia világába kalauzolja a látogatót, a panoptikum pincerendszerében a Vándorral, a Tudóssal, Istenekkel, Varázslókkal, szerelemre éhes ifjakkal találkozunk utunk során.


Cégleírás
Az élményt színes fényeffektek és a különleges hangulatot fokozó kísérőzene teszi teljessé. Vándor, pihenj meg itt a mélyre érve! Utad messze visz, szép nők közt a sötétbe. Átlépsz a Titkok Tudóinak Kapuján, Hajts fejet mélyen ezután. Rabszolga leszel magad is, S a Nagy Zabáló előtt Hason csúszva, Vagy asztalon Magad tálalod föl. Erdőbe érsz most, Ím itt vár a szörny. Halkan, mint a fák közt a szél, Csendben beszélj, Köszönj! A fák is emberek, Arcuk bár halovány, Bennük létezett szerelem, s Tudomány. A sisakos harcos, a két tudós S a püspök - a gyógyítás kígyóját nem eresztve - Messze tekintenek a Sors mélyére, Messze. Látják a sokarcú Nőt, Ki férfi volt, s Halál lett.
S a többi lelket, Ki mind a Nagy Bálványnak Kellett. Velük tölti most kedvét fákat nemzve A Lélek-erdőt ligetté nevelve. Fordulóhoz érsz most Vándor, Kerékként fordul Itt a Sorsod, Látod Három nő irányít, arcukon a maszk Hogy kik ők Sose tudd meg azt. Fejjel rohanhatsz, S betörik a fejed, Bár nyílként száguldsz, Magad magadat Löveted. S ím a babonázó szerelemvarázsló Megfékezi röpted Kalodát kínáló Csapdamosolyával. Elbűvöl, lebegtet Földre zuhanhatsz és Ő meg csak nevethet. Szerelmi artisták tornyot építenek Pásztorfiú kürtön Fú tavaszi zengzetet.
Dalára, hangjára Vérük pezsgésére Felépül a csodás Vágy-torony is végre. Szigetek közt, hol fejre áll az ember, Tévelyegsz Te is Telve szerelemmel. Nem is figyelsz oda A cetvadász Bajára Ki esdve, egy szép lányért Dőlt dárdájába. S míg az alvó leány cet hátán álmodik Az utolsó pár amott viaskodik. Tündérlányt az ifjú Üldözi repkedve Szárnyal a leány is S visszanéz Engedve.
Kulcsszavak:
Kiállítás kivitelezés, Művészet, Fénykép
Ars Amandi Panoptikum a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Ars Amandi Panoptikum

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot

Hasonló cégek a közelben

 1. Rákóczi Út 12.
  2000  Szentendre
  (26) 310 189
 2. Dumtsa Jeno Utca 12.
  2000  Szentendre
  (26) 310 545
 3. Dunakorzó 21/A
  2000  Szentendre
  (26) 301 157
 4. Kovács László Utca 11
  2000  Szentendre
  (26) 311 969
 5. Egres U. 4.
  2000  Szentendre
  (30) 280 6565
 6. Kossuth Lajos Utca 20
  2000  Szentendre
  (20) 387 8744
 7. A közelben lévő hasonló cégek térkép nézete